BI er nøglen til KPI-analyser tæt på realtid

Først får du et data warehouse, siden god BI. Helt centralt for business intelligence er nemlig, at virksomhedens data ikke blot samles, men analyseret leveres som rapporter tæt på realtid.

Den slags business intelligence løsning kan antage mange former. Friheden til at analysere på dataene selv kan være aktuel for virksomhedens analytikere, som har brug for at kunne tilgå specifikke data via back-end, mens chefer kan nøjes med at få analyser serveret på dashboard.

Skab den rette data governance

Centralt for forståelsen af business intelligence er begrebet data governance, der er selve den proces eller de rammevilkår, behandling af data følger/sker inden for i din virksomhed. Hvor du som sagt har behov for forskellige typer tilgængelighed til data alt efter stillingstype, kan du sagtens få en business intelligence løsning, der kan give data til såvel øvre ledelse som analytikere og afdelingsledere. Uden at analytikerens brug af data hentet back-end ændrer de automatiserede analyser, som dit data warehouse forsyner alle din virksomheds led med.

Er dit nuværende system optimalt?

Selv hvis du allerede har et BI, der leverer data til at sige noget om fx KPI’erne, kan det sagtens være, at din nuværende løsning ikke er helt optimal. Her kan du ved at række ud efter et firma inden for business intelligence til virksomheder få et par nye øjne på de it-systemer, du og de ansatte afhænger af for at følge med i, hvordan det nu står til med driften i din virksomhed.

Følg med i KPI’er med en BI løsning

For at opsummere: Har du ikke en BI løsning i virksomheden, så burde du få én, for aldrig har det været nemmere at følge med i KPI’er, end når rapporter helt automatisk dukker op på et dashboard tæt på realtid. Har du allerede ét, kan du med fordel blive klogere på alternativer.