Få en grønnere fremtidsløsning med naturgas

Dette indhold er betalt og lavet i samarbejde med de sider der linkes til.

Har du hørt om naturgas? Hvis ikke, er du formentligt ikke den eneste. Under alle omstændigheder er den grønne omstilling virkelig kommet for at blive, og naturgas er en af måderne, hvorpå du kan bidrage til en lidt grønnere hverdag. Her på siden kan læse mere om naturgas, så du forhåbentligt kan blive klogere på, om det kan være den rigtige løsning for dig.

Hvad er naturgas?

Naturgas er en type fossilt brændstof, der er kendetegnet ved at være langt mere miljøvenligt end andre mere traditionelle brændsler. Måske kender du allerede til fossile brændsler som eksempelvis kul og olie, der også ofte bliver anvendt. Naturgas er mere miljøvenligt, da forbruget af dette brændsel udleder betydeligt mindre CO2. På den måde bliver klimaet skånet for unødig forurening.

Når du vælger naturgas, får du dog meget mere end en grøn løsning. Der er i høj grad også tale om en mere økonomisk løsning, så det er ikke kun på miljøets regning, at der kan spares. Naturgas som brændsel er uden tvivl med til at påvirke din privatøkonomi i en positiv retning i form af en lavere varmeregning. Du har endda mulighed for at spare op til hele 35 procent, hvis du erstatter elvarme eller oliefyr med naturgas. Der er derfor rigtig god mulighed for at gøre noget godt for dig selv og miljøet med naturgas.

Naturgasnet er efterhånden udbredt i Danmark på samme niveau som elforsyningen, og der er derfor stor sandsynlighed for, at brændslet kan leveres til dit hjem.

Naturgas er billigt, nemt og godt for miljøet

Når du vælger dansk naturgas, får du brændsel, der kommer fra danske felter i Nordsøen. Gas er en stor del af danskernes hverdag, og det anslås, at det i dag dækker omkring en fjerdedel af det samlede energiforbrug. Det behøver dog ikke at være en dyr fornøjelse at gøre noget godt for klimaet. Selvom efterspørgslen på naturgas er stigende, har det ikke umiddelbart haft den store påvirkning på gaspriserne i Danmark. Derfor kan du ofte finde naturgas til skarpe priser, hvilket bare er endnu en økonomisk fordel.

Naturgas kan bruges til rigtig mange ting. Foruden opvarmning af huset kan komfuret, havefaklerne og grillen eksempelvis anvendes med brug af naturgas. Nogle steder kan naturgas endda bruges til motorkøretøjer, da det er meget renere end benzin.

Som verdens tredjestørste energikilde er der virkelig tale om et brændsel, som er blevet et populært energivalg. Det miljøvenlige brændsel er dannet ud fra planter og andre organismer, som er blevet omdannet under intenst tryk og høje temperaturer. Naturgas er renere end kul og olie, da det primært består af metan. Det betyder, at der er et højt indhold af brint, hvilket automatisk giver et lavere CO2-udslip. Helt konkret udledes der kun omkring 60 % CO2 sammenlignet med, hvis du eksempelvis skulle have den samme mængde energi fra kul.