Husk at overholde dine aftaler hos tandlægen

Det er desværre ikke alle i Danmark, der er meget for deres tandlæger. Faktisk viser undersøgelser, at særligt de yngre generationer ikke altid husker at overholde deres tider i klinikken.

Årsagen er typisk forbundet med, at tandlægen har et ry for at være dyr – og det endda på trods af, at et rutinemæssigt tjek ofte har en pris på ikke meget mere end 300-400 kroner. Det er heller ikke alle unge, der betegner dette som værende decideret dyrt og umuligt at betale, men ofte frister det mere at bruge pengene på noget, der er sjovt.

Om du skal betale mange penge eller besøge tandlægen ofte, afhænger af din tandlægegruppe. Disse grupper er delt op i farvekoderne rød, gul og grøn.

Er du i den grønne gruppe, skal du typisk kun besøge din tandlæge hver 12-24 måned. Der er her tale om sjældne kontroller, fordi du har et sundt tandsæt og en god hygiejne i munden. Fordi det er rutinetjek, vil din pris naturligvis også være i den lave ende.

I den gule gruppe finder du patienter, der har en tilstand, hvor tandlægen ønsker at holde et øje på situationen. Der kan her være tale om at besøge tandlægen 2 eller måske 3 gange årligt, hvor man følger udviklingen. Måske der er tale om, at du skal lægge visse vaner om, som f.eks. at undlade at indtage så meget sukker eller droppe dine vaner med at ryge.

I den røde gruppe finder du de patienter, der har en aktiv mundsygdom, der skal holdes nøje øje med. Det er typisk personer, der skal besøge tandlægen 4+ gange årligt eller endnu flere ved mere akutte problemer. I og med denne gruppe er forbeholdt personer med en aktiv mundsygdom, er den også den dyreste. Der kan dog typisk søges tilskud til behandlingerne.

Da man kan flytte sig imellem grupperne hele livet afhængig af sin situation, er det værd at følge tandlægens anbefalinger, så man ikke bevæger sig fra den grønne gruppe og i den røde. Derfor er det også vigtigt, at du som ung husker at overholde dine aftaler.

Mangler du en god tandlæge? Besøg denne hjemmeside for at komme i kontakt med en dygtig klinik, der kan hjælpe og rådgive, så du bevarer en god mundhygiejne.