Sådan vælger du den rigtige cykelhjelm

Hvis du ikke tror, du har brug for en cykelhjelm, så tro om igen. Selvom du ikke cykler langt eller ofte, er du stadig i risiko i trafikken. Du er den bløde trafikant, hvilket betyder, at det er dig, der bliver flad som en pandekage i et færdselsuheld, mens chaufføren sidder i sikkerhed.

Nå, nok prædiken! Du er her for at finde den rigtige cykelhjelm til dig selv eller en, du holder af. Der er RIGELIGT at vælge imellem, så det kan hurtigt virke uoverskueligt at træffe et valg. Men her er nogle tips, der forhåbentligt kan gøre det en lille smule nemmere for dig i din søgen.

1. Tjek sikkerhedsgodkendelsen

Det allervigtigste er, at cykelhjelmen er sikkerhedsgodkendt ifølge europæiske standarder. Heldigvis er det ikke svært at tjekke; kig efter CE-certifikatet EN 1078. Det er din garanti for, at hjelmen holder, hvad den lover (at beskytte dit kloge hovede). I Danmark skal dette fremgå på cykelhjelmen.

2. Hjelmen skal passe til dig

Din nye cykelhjelm skal sidde rigtigt for at beskytte. Derfor er det vigtigt at vælge en hjelm, der passer til dig. Mål dit hovede for at finde den rigtige størrelse. De fleste hjelme kan justeres, så de kommer til at sidde helt perfekt. Desuden er det vigtigt at huske, at hjelmen ikke skal sidde nede i nakken eller panden.

3. En dyrere hjelm er ikke en bedre hjelm

Vil du være sikker på at finde en cykelhjelm, der opfylder dine ønsker, skal du ikke kigge på prisen. En billig cykelhjelm kan sagtens være lige så god som en dyr. Ved du ikke, hvilke krav du har til din nye hjelm, kan du kigge efter cykelhjelm bedst i test, hvor du kan læse anmeldelserne, fordelene og ulemperne.

Og glem nu ikke en baby cykelhjelm, hvis den lille skal med på cykeltur.