Start en virksomhed i din fritid

Mange selvstændige kaster sig ud i livet som selvstændigt uden noget sikkerhedsnet. Dette er sjældent en særlig god løsning, da de fleste virksomheder ikke overlever de første 3 år. I stedet er det en god idé at skabe en virksomhed i din fritid.

 

Her vil vi lave et eksempel med, hvordan du kan starte et rengøringsfirma i din fritid.

 

Skaf det rigtige udstyr

 

For at være et professionelt rengøringsfirma skal du have det helt rigtige udstyr. Selvom der er tale om en virksomhed, som du skaber i din fritid, så bliver du nødt til at have det rigtige udstyr, for ellers er der ingen, som hyrer dig til at gøre rent.

 

Det er også vigtigt, at du holder dine mopper rene, og her kan du ikke bare vaske dem i din vaskemaskine derhjemme. Du har brug for en professionel vaskemaskine til moppevask.

 

Det er ikke, fordi vi siger, at du skal købe en industrivaskemaskine til moppevask for at lave et rengøringsfirma. Men du skal finde et sted, hvor du har mulighed for at vaske dine mopper. Det skal være et vaskeri, som har en industrivaskemaskine til moppevask. På den måde holder du det hele rent, som du kan.

 

Overvej hvornår du kan ansætte

 

Vi siger ikke, du skal vælge at gøre rent, fordi du elsker rengøring, og gerne vil gøre det resten af livet. Derfor er det en god idé at sætte en pris for, hvor mange kunder du skal have, for at du enten kan ansætte en til at gøre rent eller sige dit eget job op.

 

De fleste vælger at hyre nogen til at gøre rent, så de selv kan fokusere på at skaffe nye kunder. Det er en god idé at ringe rundt og oprette en hjemmeside for at få nye kunder. Start med boligforeninger og hør om de ikke har brug for rengøring.