7 klassiske malerfejl

Vi har nok i sandheden alle haft den tanke om, hvor svært det kan være at male. Selve udførelsen er der som sådan heller ingen ben i. Men når det kommer til det færdige resultat, er det dog en helt anden snak. Nedenfor kan du blive klogere på de 7 klassiske fejl, som gør-det-selv-malere kender, så du kan undgå dem i fremtiden.

1. Dårligt maleværktøj

Maling er ikke billigt, hvis man skal have maling af god kvalitet. Derfor kan man være tilbøjelig til at købe dyr maling men billige pensler. Denne kombination er dog et no-go, for kvalitetsværktøj gør ikke alene arbejdet nemmere, men det giver også langt flottere resultater. Derfor bør du også investere i gode pensler.

2. Utilstrækkelig rengøring

For at få en glat og jævn overflade, er det bedst at rengøre overfladen grundigt og foretage eventuelle reparationer i god tid. På den måde undgår man at støv og andet gemmer sig under malingen.

3. Ingen malertape

Rigtig mange undervurderer værdien i malertape. Rigtig mange har også en alt for stor tiltro til, at de sagtens kan styre penslen. Men her bør man lytte til de professionelle. Med malertape opnår man skarpe kanter og et professionelt finish, hvilket man ikke havde opnået uden. Særligt omkring karme og døre, er kanterne meget synlige.

4. Manglende afdækning

Du har måske erfaret, at maling har det med at dukke op alle de steder, malingen helst ikke skal være. Dette kan ske når afdækningen mangler. For at sikre at malingen kun er de steder, de skal være, bør man derfor dække af inden man begynder.

5. For grundige dyp

For grundige dyp kan resultere i størknet maling og alt for dryppende pensler. Dette giver både udfordringer under og efter processen. Derfor bør man kun dyppe 1/3 af penslen.

6. Maler for tidligt

Utålmodighed er malingens værste fjende. Begynder man på 2. lag for tidligt, kan det resultere i, at det 1. lag trækkes af igen. Derved får man ødelagt begge lag maling og bliver nødt til at starte forfra.

7. Overskydende maling

Det overskydende maling går til spilde, hvis den ikke bliver opbevaret på en korrekt måde. Derfor bør man hælde resterne i en størrelsestilsvarende bøtte med så lidt luft som muligt.