Brugsmuligheder af mosaik

Det er nok badeværelset de fleste tænker på, når de hører ordet mosaik, men mosaikker kan faktisk anvendes som en smuk designdetalje mange forskellige steder i både huset og til kommercielle formål. Her får du nogle tips til, hvordan mosaikker kan bruges som et spændende designindslag i din bolig.

Klassikerne

Mosaikker er en effektiv metode til at skabe et spændende og dekorativt look på badeværelset, hvor de både kan anvendes på væggen og gulvet, samt som beklædning på eksempelvis et badekar.

Mosaikker i køkkenet er også lidt en klassiker og med god grund, mosaikker er nemlig en oplagt metode til at give et standardkøkken dit helt eget fingeraftryk.

Det mest oplagte sted at opsætte mosaikker i køkkenet er bag køkkenbordet ikke mindst, hvis det er et køkken med overskabe. Dog skal du være opmærksom på at mosaikker bag komfuret kan kræve en del rengøring, samt af nogle typer mosaikker ikke er egnede til at vaske og derfor heller ikke er et godt valg bag komfuret eller køkkenbordet. Et eksempel på dette kunne være en naturstensmosaik med en ru overflade. Vælger du en mosaik bag køkkenbordet, bør du således vælge en mosaik med en overflade, der kan tørres af, heldigvis findes disse i utallige forskellige designs.

Nogle mosaikker kan tåle varme og kan derfor anvendes som bordplade på en del af køkkenbordet, hvis du f.eks. har valgt en bordplade, der ikke har så godt af varme.

På væggen

Mosaikker kan i hele boligen og også til en række forskellige erhvervsformål, anvendes på væggen til at skabe et flot designindslag. Der kan ske både ved at dække hele væggen eller en lille del af væggen.

Der findes mange mosaikker der er smukke på væggen og mosaikker kan derfor anvendes til at skabe et specifikt look.

Naturstensmosaikker, træmosaikker og mosaikker med stenlook, kan eksempelvis anvendes til at give væggen og dermed rummet et naturligt udseende.

Stålmosaikker kan anvendes til at skabe et rustikt industrielt look og farvede mosaikker kan med fordel anvendes til at få et farvepust ind i boligen.

Mulighederne er mange.

På møbler

Mosaikker kan udover på væggen også anvendes til at beklæde møbler. Det kunne eksempelvis være ved en disk eller lignende, mosaikker kan således også anvendes til at give nyt liv til gamle møbler.

Synes du din vindueskarm er kedelig kan du også overveje at beklæde den med mosaikker og på den måde skabe et helt nyt look.

På gulvet

Mosaikker kan også være smukke på gulvet, men hvor alle mosaikker kan anvendes på væggen og de fleste på møbler, så er det vigtigt at du lige tjekker hos din forhandler, hvis du ønsker at lægge en mosaik på dit gulv.

Nogle mosaikker vil nemlig hurtigt blive triste at se på, hvis de lægges på gulvet, mens andre kan være svære eller umulige at rengøre.