Kunstige stearinlys – en bedre og mere sikker løsning

Når det kommer til at skabe en hyggelig stemning i hjemmet, er stearinlys et uundværligt redskab. Men ofte glemmer vi, at der er en risiko forbundet med at bruge levende lys. De udleder en del skadelige partikler, og der er altid en risiko for brand. Kunstige stearinlys er derfor en bedre og mere sikker løsning.

Lang tradition for levende lys

I Danmark er det traditionelt at tænde levende lys i juledekorationerne. Når du skal holde fest eller have gæster, er det rart at pynte op med levende lys. Men der er også mange fordele ved at bruge kunstige stearinlys frem for de rigtige. I disse dage ser man oftere kunstige stearinlys, som er en bedre og mere sikker løsning. Hvorfor? Vi vil her liste tre af dem:

Slut med skadelige partikler

For det første udleder kunstige stearinlys ikke de skadelige partikler, som levende lys gør. De fleste mennesker er ikke opmærksomme på, at når vi tænder et levende lys, udleder det partikler og skadelig røg. Det er et problem fordi det kan irritere lungerne, især hos astmatikere, børn og ældre.

Vink farvel til brandfare

For det andet er kunstige stearinlys ikke forbundet med samme brandrisiko som levende lys. Selvom der sjældent sker brande, er der altid en risiko forbundet med at have åbne flammer i hjemmet. Det er ikke kun en brandrisiko, men også en risiko for at forbrænde sig selv eller andre. Den kunstige flamme bliver heller ikke påvirket af blæst eller træk, og de kan ikke blæse ud, hvilket gør dem ideelle til udendørs brug.

Spar penge på stearinlys

For det tredje er kunstige stearinlys meget billigere end levende lys i det lange løb. Hvis du regelmæssigt bruger levende lys, vil du hurtigt opdage, at det kan blive en dyr fornøjelse. Kunstige stearinlys koster lidt mere i indkøb, men de holder meget, meget længere end levende lys. Du kan derfor spare mange penge på sigt ved at bruge kunstige stearinlys.