Længe leve læder

Mennesket forsøger utrætteligt at forbedre naturen – men nogle gange har naturen altså bare gjort det bedre, end vi nogensinde kan. For eksempel er der en grund til, at “vand på flaske” ikke findes i naturen. Eller plastikposer. Det vil sige – der kan findes foruroligende mange plastikposer i naturen, men det er altså ikke en naturlig forekomst.

For at gøre en mellemlang historie lidt kortere; plastik er praktisk, men ikke særlig miljøvenligt eller langtidsholdbart og slet ikke nedbrydeligt. Men vi er nået til et sted i vores evolutionære udvikling, hvor vi er dybt afhængige af plast, så dette er ikke en hetz mod plastik – bare en opfordring til at overveje behovet for plast, hvis der findes et bedre alternativ.

Hvad kan plastik ikke?

Plastik er ikke et åndbart materiale, så tøj, jakker eller sko i for eksempel kunstlæder vil medføre, at du bliver mere svedig. Kunststofmaterialer vil heller aldrig kunne holde dig lige så varm som det, naturen allerede har at byde på; fjer og dun, uld og pels. Plyssede sokker er bløde og rare, men du får hurtigt fugtige fødder, hvilket fører til kolde fødder. Uldsokker har ikke det problem.

Naturlige ressourcer længe leve

Der er heller ikke mange menneskeskabte materialer, der er lige så praktiske og slidstærke som en helt naturlig ressource; læder. Læder har en lang levetid, er åndbart, vand- og vindafvisende, behageligt, alsidigt og – ikke mindst – pænt. Det er også nemt at vedligeholde, så en læderjakke kan holde sig pæn i årevis.

Et sted, hvor du gerne vil have et praktisk og slidstærkt produkt, er tasker. De er helt uundværlige, og det er kritisk, hvis din taske går i stykker, når du er på farten. Uanset om du køber en læder skuldertaske eller bumbag, får du en taske, som du trygt kan lægge dine værdier i, og som kan følge dig i mange år.