Sådan pifter du nemt din spisestue op

I mange hjem er spisestuen samlingspunktet. Det er her man nyder morgenmad sammen, inden man tager afsted på arbejde eller i skole, og det er også her, man samles til aftensmad efter en lang dag. Derfor er det også vigtigt, at spisestuen er et indbydende sted at komme hjem til, så den kan fungere som de perfekte rammer til hyggelige stunder med venner og familie.

Mangler du inspiration til, hvordan du kan opgradere din spisestue, er du kommet til det rette sted. Du finder her fire tips til at give din spisestue et friskt pust, så den får et stilfuldt og charmerende udtryk.

1. Vær ikke bange for farve

Vil du gerne gøre din spisestue mere interessant, kan du ikke gå galt i byen ved at inkludere farve i din indretning. Du behøver ikke at gøre det hele farverigt, hvis det ikke er din stil, fordi du kan vælge at inkorporere enkelte farverige genstande for at få hele rummet til at lysne op. Eksempelvis kan du vælge at indrette din spisestue i neutrale nuancer på nær stolene eller gardinerne. Det er op til dig.

2. Vælg spændende kunst

Det er dit hjem, så det bør også ligne, at det er dig, der bor der. Kunst fungerer fantastisk til at vise din personlighed i indretningen, hvilket gør kunst til en skøn måde at pifte din spisestue op.

Du kan eksempelvis købe flotte skulpturer og plakater, men du kan også skabe din egen kunst for at gøre det mere unikt. Der findes en masse lærerige guides på YouTube, hvordan du kan lave din egen kunst. En sjov og nem teknik er eksempelvis at male abstrakte linjer og former på et lærred.

3. Skab et fokuspunkt med flot belysning

Lamper kan gøre en verden til forskel, når det handler om at få din spisestue til at virke indbydende. Derfor er det relevant at tænke over, hvilke lamper du vil have, og hvor de skal placeres. Et fremragende sted at placere en lampe er lige over spisebordet. På den måde bliver der skabt fokus på dette område, hvilket giver et flot resultat.

Er du vild med dansk design, er Dyberg Larsen et godt valg. Dette belysningsbrand har et stort udvalg af stilfulde lamper i høj kvalitet, så du er sikker på at finde noget for dig blandt de mange Dyberg Larsen-lampetilbud.

4. Brug spejle for at skabe mere lys og rum

Uanset om din spisestue er lille eller ej, kan spejle være en skøn tilføjelse. Når du inkorporerer spejle i et rum, bliver lyset reflekteret, hvilket giver følelsen af et større rum. Vil du derfor gerne have din spisestue til at virke mere rummelig, er det en smart idé at anvende spejle. Du kan eksempelvis stille et gulvspejl i hjørnet eller skabe et væggalleri med spejle i forskellige designs og størrelser.