Sådan vælger du den rette dørmåtte

En dørmåtte har flere forskellige funktioner: den kan både mindske snavs og byde gæster velkommen. Der findes oceaner af dørmåtter i vidt forskellige materialer, farver og former til vidt forskellige funktioner. Vælger du for eksempel at placere en måtte udenfor påvirkes den af flere aspekter fremfor måtten indenfor.

Måtter til udenfor

For at undgå snavs og grus er det en god idé at placere en måtte med en slags skrabefunktion, så man har mulighed for at skrabe skoene imod måtten. Den måtte man vælger, afhænger i høj grad af, om måtten skal placeres udendørs eller indendørs. Materialet skal kunne være holdbart og slidstærkt, hvis det placeres udenfor. Dette skyldes, at vind og vejr kan have en stor indflydelse på måttens levetid.

Hvis måtten udsættes for meget vand og fugt, er det en god idé at vælge en dørmåtte lavet af gummi eller plast. På den måde er måtten modstandsdygtig overfor vand og fugt. En anden fordel ved gummi eller plast måtter er, at de er lette at rengøre. Er du derimod ikke så meget for disse typer af måtter, kan du også sagtens vælge et andet materiale. Levetiden varierer dog alt efter, hvor måtten er placeret – om det er i et udsat område eller om det er mere beskyttet.

Måtter til indenfor

Udbuddet for indendørs måtter er væsentlige større end udendørsmåtter. Dette skyldes at måtter ikke behøver at være lavet at et bestemt materiale. Indenfor er det en god idé at placere en dørmåtte, som er mere absorberende. På den måde mindsker man snavs fra våde sko. Dørmåtter til indendørs brug findes i mange forskellige former og farver, hvilket gør det muligt at finde en måtte, som passer til indretningen. Dørmåtten kan medvirke til en positiv følelse, som man bliver mødt af i det samme, man træder ind af døren.