Tag på cykelferie

Var det noget med en aktiv ferie, der både kombinerer motion og naturskønne omgivelser. Så er en cykelferie i Danmark et godt forslag! Det er også en alternativ måde at rejse rundt på samt, det er en billig transportform. Hvis du smider et telt med op på bagagebæreren sammen med sovepose og liggeunderlag, så kan du også sove ude i naturen. Ellers er der rigtig mange steder, hvor man kan booke shelters. Med en cykel kan du også lettere tage toget eller færgen, hvis du gerne vil længere væk hjemme fra eller blot vil have muligheden for at tage på en tur på tværs af Danmark.

Find en rute

En væsentligt rolle hvis du overvejer at tage på cykelferie, er selvfølgelig at have planlagt, hvor hen du skal. Det kan også hænge sammen med, hvordan du gerne vil bo undervejs ift. stop, du skal gøre dig. Populære ruter til din cykelferie, som du kunne hente inspiration fra, kunne være hvis du vil bruge en dag være ved Sorø, der har søer og skove, så langt øjet det rækker. En lidt længere tur kunne være mellem Esbjerg og Tønder. Her kan du opleve vadehavets smukke natur. Ellers er ruten, der går under navnet ”Vestkyst ruten” fra Rudbøl til Skagen med sine 562,52 km også for en mulighed for den engageret.

Cykel dig ind i kulturen

Ikke nok med, du får en masse motion, når du er på cykelferie, så kan du også få oplevet en masse kultur. Det kan være, du har brug for en pause med at cykle, og kan derved let holde ind til siden, for at besøge kunstmuseer, kirker eller butikker. Det kan også være med til at gøre din cykelferie mere oplevelsesrig, når du kombinerer naturen med kulturen. Det kan være at overveje, når du planlægger din cykelrute at medregne lidt ekstra rejsedage, så du kan gøre stop undervejs.