Vælg den rigtige belysning til dit hjem

Er du på udkig efter ny belysning til din bolig? Når du er på jagt efter ny belysning, er det vigtigt at holde for øje, at alle rum har forskellige funktioner, som belysningen skal matche. Du skal derfor reflektere over hvert rums formål, og hvad nødvendigheden er.

Bryggerset og køkkenet

Et bryggers fungerer i mange hjem, som et multifunktionelt rum, hvor der er plads til at udføre mange af de praktiske opgaver. Det er derfor vigtigt at finde den rigtige belysning til dette rum. Når du arbejder, må du ikke skygge for sig selv – det kan derfor i et bryggers være en god ide at have spots i loftet.

I køkkenet har du en tendens til at bruge lang tid, da du både skal lave mad samtidig med, at køkkenet kan fungere som et samlingspunkt for dig og resten af familien. Når du skal vælge belysning til dette rum, kan det være en god ide at vælge belysning i kolde toner. Dette er med til at optimere dit arbejde, da du ikke bliver træt af belysningen. Hvis du har en pære i lampen over spisebordet, som er ved at gå ud, kan du tjekke LED pærer.

 

Soveværelset

I soveværelset skal du gå efter de varmere toner, fordi du bruger soveværelset til at slappe af og koble fra stresset, som du har oplevet i løbet af dagen. Desuden kan du kigge på, om du skal investere i sengelamper, hvilket du vil blive glad for, hvis du holder af at læse inden sengetid. Ligeledes har du mulighed for at få belysning i din ende af sengen.

Har du et klædeskab i soveværelset? Hvis du har dit tøj inde i soveværelset, kan det være en god ide at investere i spots, som kan hænge over klædeskabet. Netop for at gøre det lettere for dig at finde det rette tøj samtidig med, at spots ikke fylder meget i rummet sammenlignet med andre lamper.