En ny revolution inden for telefoni er her for at blive

Hvor mange forskellige former for telefoni kan du komme i tanker om? Du nævner måske blot telefonopkald generelt, og oven i det er der også stemme- og/eller videoopkald via f.eks. Facetime eller Skype. Men der er flere muligheder end dét.

Telefoniteknologi har udviklet sig meget i årenes løb, og det startede med de gammeldags telefoner. I dag har vi mobiltelefoner, der kan ringe almindeligt men trådløst, og som også kan fungere som substitut for ansigt-til-ansigt-kommunikation. Sidst men ikke mindst findes der også IP-telefoni.

I denne kontekst står IP for Internet Protocol, hvilket forståeligt nok betyder internetprotokol. Ordet ”ip-telefoni” indikerer dermed, at telefonsamtaler foregår via din computers ”adresse”, nemlig dens IP-adresse. Med IP-telefoni kan du dermed ringe til andre uden at skulle have en fastnettelefon, og IP-telefoni fungerer også rigtig godt som supplement til eller måske endda som substitut for din mobiltelefon.

En nyudvikling inden for IP-telefoni

IP-telefoni er stadig en relativt ny teknologi, men noget af det nyeste inden for IP-telefoni er telefoni via din internetbrowser. Ved at vælge IP-telefoni der fungerer på denne måde, så er det eneste der kræves, at du har en computer, en browser, en app på din computer og et headset.

På det danske marked er der dukket nye firmaer op, som brænder for at gøre det nemmere for deres kunder at kunne benytte IP-telefoni. Den nyeste IP-teknologi, som er browserbaseret, er nem at gå til, og det kræver også mindre udstyr.

Derved får du f.eks. bedre plads på dit skrivebord til andre ting, og du kan også hurtigere komme i gang med at bruge IPtelefoni, end hvis du skulle have fysisk udstyr, som ellers ville være nødvendigt for, at du kunne snakke med folk via din computer. Nogle firmaer giver dig også gratis vedligeholdelse og udvikling af dit system samt fair priser og diverse features og services.