Nyttige tips til at vælge den bedste parasol

Hvordan vælger man den bedste parasol? Det kan være en udfordring, fordi der findes så mange forskellige parasoller på markedet. I denne artikel giver vi dig nogle tips til, hvordan du finder den parasol, der passer bedst til dine behov.

Hvilken parasol skal man vælge?

Når solen skinner, og varmen er ved at bryde igennem, kan det være skønt at finde et godt sted i skyggen. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du vælger den parasol, der passer bedst til dig og din terrasse. For der findes jo et væld af parasoller på markedet – og de fleste af dem ser ganske fine ud. Men hvad er det egentlig for en parasol, man skal vælge? Vi har samlet nogle tips til dig, som vil hjælpe dig godt på vej til at finde den bedste parasol.

Hvor skal din parasol stå?

Det første, du skal overveje, når du skal købe parasol, er, hvor den skal stå. Skal den være let at flytte rundt i haven, eller har du brug for en terrasse parasol, der skal stå fast på terrassen og skygge for dine havemøbler? En markedsparasol (en almindelig parasol med stangen i midten) er typisk lettere at flytte rundt, hvilket giver dig mere fleksibilitet, når parasollen skal placeres. Hvis du derimod har brug for en parasol, der kan stå fast på terrassen, skal du overveje at købe en hængeparasol (også kaldet sidehængt parasol).

Husk parasolfoden til din nye parasol

Jo større en parasol du vælger, des tungere en parasolfod har du brug for. Hængeparasoller kommer ofte med en fod, hvor du tilføjer vægten i form af fliser, sand eller sandsække, for at give den et stabilt fundament. Hængeparasollen er fuldstændigt afhængig af, at foden er tung nok til at holde balancen. Men hvis du ikke vil risikere at din markedsparasol vælter eller blæser væk, er det også vigtigt at placere den i en parasolfod, der er tung nok.