Her er, hvad du skal vide om gin

Du har garanteret drukket en gin & tonic før i dit liv eller måske en anden drink, hvor gin indgik. Selvom de fleste har smagt gin en eller flere gange, er det de færreste, der ved ret meget om denne alkoholiske drik. Heldigvis kan du her blive lidt klogere på, hvad gin egentlig er, og hvordan du kan anvende det.

Enebær er nøglen

Vidste du, at enebær er hovedingrediensen i gin? Uanset hvilken gin du drikker, kan du dermed være sikker på, at der vil være enebær i. Derfor er enebærret af helt afgørende betydning for, at gin smager, som det smager.

Der kan dog også være andre smagsgivere i gin, hvilket blandt andet kan være koriander, violrod og citrus.

Find frem til din favorit

Der findes mange forskellige gins, og det vil være forskelligt fra person til person, hvilken en man foretrækker. Det vil dog også afhænge af det givne formål, om det er den ene eller den anden gin, der fungerer bedst. Derfor handler det om at finde frem til lige netop den gin, som du synes, smager allerbedst.

Sådan kan du drikke den

Når du har fundet en gin, der er lige dig, kan du enten gå den klassiske vej og lave en lækker gin & tonic med den, men der er dog også mange andre anvendelsesmuligheder. Du kan for eksempel prøve at lave en Long Island Iced Tea, hvilket er en drink, som mange holder meget af.

Der er ingen, der siger, at du behøver at lave drinks eller cocktails ud af din gin. Den kan nemlig også sagtens drikkes for sig selv, hvorved du kan nyde den helt rene smag af en kvalitetsgin.

Her er det ekstra vigtigt, at du sørger for at vælge en gin, som er god og har en delikat smag i sig selv.