Kolde drinks, grillmad og hyggelig atmosfære sikrer den perfekte sommeraften

Grillaften

Sommeren banker snart på døren, og med sommeren kommer også den varme sol, som skinner ned på danskernes terrasser. Danskerne er vilde med at bruge sommeraftenerne på terrassen sammen med venner og familie, og derfor er det en god ide at overveje de ting, der kan være med til at skabe den perfekte sommeraften.

Det behøver dog heldigvis ikke at være svært at sørge for den perfekte sommeraften på terrassen, og kniber det med kreativiteten, så er der her samlet tre gode råd. I sidste ende handler det dog selvfølgelig mest om det selskab, man nyder aftensolen på terrassen med.

Fyld gæsternes mave med lækker grillmad

Noget af det, som danskerne elsker allermest ved sommeren, er muligheden for at grille på terrassen, og det er da også den mest oplagte måde at skabe hyggelige minder fra varme sommeraftener på terrassen.

Det er selvfølgelig altid en god idé lige at tjekke, hvad ens venner og familie egentlig kan og har lyst til at spise, når grillaftenen skal planlægges. Når der er styr på dette, så er det selvfølgelig bare at gå i gang med at grille. Selve tilberedningen af kødet og grøntsagerne er den oplagte mulighed for at starte aftenen på en god måde, fordi det ofte er her over grillens kul, at de gode samtaler finder sted.

Få gang i aftenen med et par lækre og kølige drinks

Når maven er fyldt, og samtalen flyder, så kan det være en rigtig god ide med et par kølige og vellavede drinks. En god grillaften på terrassen er det oplagte tidspunkt at finde flasker og mixere frem fra barskabet og få øvet sig på de mange forskellige lækre drinks, som der findes opskrifter på her.

Man behøver selvfølgelig ikke at give sig i kast med de helt vilde drinks, men selv en enkelt mojito fyldt med is kan både imponere og køle gæsterne af på de varmeste sommeraftener. Samtidig er et par drinks den perfekte måde at skabe en festlig og hyggelig stemning på, for som bekendt flyder samtalen ofte lidt nemmere efter et par lækre og hjemmelavede drinks.

Tænk over terrassens indretning

Inden aftenen går i gang, og egentlig også inden sommeren overhovedet er undervejs, kan det være en god ide lige at overveje indretningen af sin terrasse. Møbler og placeringen af disse kan nemlig have stor indflydelse på opfattelsen af terrassen. Det gælder fx om at skabe et udeområde, som føles sammenhængende og hyggeligt – det kan nemt gøres med bløde terrassemøbler i afdæmpede og neutrale farver, der er strategisk placeret på terrassen.

En anden god måde at skabe hygge på terrassen på er ved at tænke over de forskellige lyskilder på terrassen. Det gælder især, når aftenen går på hæld, og solen forsvinder ned under horisonten. Det er i de seneste par år blevet utrolig populært med frithængende lyskæder, der både giver et blødt og varmt lys hen over terrassen. Det indbyder til hyggelige stunder med venner og familie og sørger selvfølgelig for, at man stadig kan se, hvad der foregår på terrassen, når natten trænger sig på.