Sådan passer du godt på dit tøj

At passe godt på dit tøj kan være med til at forlænge dets levetid markant. Derfor finder du her nogle af de bedste tips til at passe godt på dit tøj, så det holder sig så flot så længe som muligt.

Vask ikke dit tøj for meget

Hvis du vasker dit tøj for ofte, kan det forårsage skade på fibrene og hermed formindske levetiden. Hvis et stykke tøj ikke er snavset, men bare trænger til at blive frisket op, så prøv at hænge det udenfor. Du kan også hænge tøjet på et dampende badeværelse.

Vask dit tøj ved lave temperaturer

Når det er tid til at vaske tøj, bør du vaske det ved lavere temperaturer. Vask tøjet ved en lav temperatur med et skånsomt og naturligt vaskemiddel for at holde materialet rent og blødt. Desuden forhindrer det også, at farven falmer. 

Og det vil være ærgerligt, hvis farven falmer på alle dine flotte kjoler. Undtagelserne kan være emner, der er i tæt kontakt med din hud, såsom undertøj, sengetøj og håndklæder. Disse ting kan have behov for en vask ved en højere temperatur.

Vær opmærksom på vaskeanvisninger

Forskellige materialer har brug for forskellige tilgange til vask. Sørg derfor altid for at læse vaskeanvisningerne omhyggeligt, inden du vasker. Vaskeanvisningerne fortæller dig den maksimalt anbefalede temperatur, som et stykke tøj bør vaskes ved.

Lufttør dit tøj

Der er intet som lugten af dit nyvaskede tøj, der er blevet lufttørret. Og ikke nok med at det dufter skønt, så er lufttørring ydermere bedre for dit tøj og planeten sammenlignet med, hvis du putter tøjet i tørretumbleren.