Sådan får du en sundere hverdag med de rette kontormøbler

Der har i lang tid været stort fokus på, hvordan vi kan leve længere og sundere. Det kan dog være svært at følge alle de gode råd til et sundt liv, når man har en travl hverdag, der for det meste foregår siddende på en kontorstol. Hvis man sidder forkert, kan det føre til bl.a. spændinger i nakken, smerter i ryggen og hovedpine. De rette kontormøbler kan dog gøre en verden til forskel for din fysiske – men faktisk også dine mentale – sundhed på arbejdspladsen. Vi har her samlet nogle tips til, hvordan du kan få en sundere hverdag med de rette kontormøbler.

Ergonomiske møbler

Det er utrolig vigtigt at have en kontorstol, der er behagelig at sidde på – især hvis man bruger det meste af dagen siddende ved et skrivebord. Her kan det være en god idé at investere i en ergonomisk kontorstol, da den både er god for din bevægelse og balancen i kroppen. En ergonomisk kontorstol sikrer nemlig, at du sidder naturligt, uanset hvilken stilling du sidder i. Det giver et bedre blodomløb og forhindrer ubehag. Det forbedrer med andre ord din sundhed på arbejdspladsen, selvom du fortsat sidder ned dagen lang – og det giver dig overskud til at fokusere på dit arbejde helt uden distraktioner.

Justerbart skrivebord

Det er generelt ikke sundt at sidde ned dagen lang. Det bliver naturligvis bedre med en ergonomisk kontorstol, men du bør altså variere dine arbejdsstillinger dagen igennem. Det kan derfor være en fordel at have et justerbart skrivebord, så man også kan stå op og arbejde i intervaller i løbet af dagen. Det giver dig mulighed for at få strækket benene og få blodet tilbage i dem. Du kan – når du står op – også få lidt motion i form af f.eks. knæbøjninger, balancetræning og meget mere.

Kontorstolen og skrivebordet har ikke kun stor betydning for din fysiske sundhed, men har faktisk ogs stor indflydelse på bl.a. arbejdsglæde og produktivitet. Hvis man oplever ubehag på arbejdspladsen på grund af dårlige kontormøbler, kan det nemlig gå ud over ens effektivitet, og man får altså ikke nået så meget, som man måske ellers ville kunne. Det er derfor en god idé for enhver arbejdsgiver at investere i nogle kontormøbler af høj kvalitet for at sikre produktiviteten på arbejdspladsen. Du kan finde et stort udvalg af kontormøbler af højeste kvalitet her: https://moeblertilkontor.dk/.