4 ting du skal huske, når du planlægger en barnedåb

Den lille ny er lige kommet til verden, og I har dårligt vænnet jer til det nye liv som forældre – og allerede er folk begyndt at komme med hentydninger og spørgsmål til barnedåb. Puha, som om der ikke var nok at få styr på. Heldigvis kan i fejre dåb eller navngivning, præcist som I vil.

Invitationerne skal sendes

Postnord er måske ikke de mest pålidelige, så sender I invitationer med “snail mail”, skal de skibes afsted i god tid. Husk at sende en ønskeseddel med; gæsterne vil gerne have nogle dåbsgave ideer. Nogle af de mest populære er dåbsgaver Georg Jensen, der kombinerer eksklusivt design, kvalitet og en lille sjat humor i deres fantastiske produkter til børn.

Mangler I inspiration til ønskesedlen, kan I tage et kig på dahlsgravering.dk, hvor I finder et stort udvalg af personlige dåbsgaver, som I vil elske at få.

Invitér gæsterne – Hvem skal med?

Et vigtigt komponent til at gøre dagen festlig er naturligvis gæster. I kan invitere lige så mange eller få, I vil, men der er nogle, som er ekstra vigtige at invitere med; jeres forældre (dåbsbarnets bedsteforældre) og jeres søskende, der kommer til at være barnets nærmeste familie. Har dåbsbarnet allerede kusiner og fætre, skal de selvfølgelig også med til festen.

Derfra er der rimeligt frit slag – måske vil I holde det intimt kun med den nærmeste familie, eller måske vil I hellere invitere alle venner og bekendte til at fejre jeres barn. Der er ikke noget rigtigt eller forkert.

Find et sted festen kan holdes

Når gæstelisten er lavet, skal I finde et sted at holde festen, hvor der er plads til jer alle sammen. Bliver det et mindre selskab, kan I måske holde det hjemme ved jer selv, ellers må I på jagt efter nogle festlokaler, et forsamlingshus eller lignende.