Sådan får du dit barns garderobe vinterklar

Når de kolde måneder melder sin ankomst bliver det også tid til at tjekke, om barnets vintergarderobe er opdateret med det rigtige tøj og overtøj. Børn vokser hurtigt, og derfor er der måske behov for at opgradere til en større størrelse eller skifte ud med et andet alternativ. Men det kan være svært at finde ud af hvad der konkret er behov for, og derfor har vi lavet en lille tjekliste, som du kan bruge som guideline, når du skal tjekke dit barns vintergarderobe efter. 

Vintergarderobe til udendørsbrug

Hvad der er nødvendigt i udendørs vintergarderoben kan være forskelligt, alt efter dit barns alder og behov. Er dit barn i dagpleje eller vuggestue alder, er behovene nogle andre end hos børnehavebørn, der ofte tilbringer en større del af dagen udendørs. 

Uanset dit barns alder, vil der dog altid være brug for en vand- og vindtæt flyverdragt og et par gode vinterstøvler. Plasker dit barn meget rundt i vandpytter, kan termostøvler være et godt alternativ, da de er 100% vandtætte. Flyverdragten kan godt være lidt tidskrævende at få af og på, og derfor bør man også have en god vinterjakke, som eksempelvis kan bruges under transporten og kortere perioder udendørs. Sidst, men ikke mindst, er tilbehør som halstørklæde, vanter og huer til baby– og børn også et must, så de små fingre og hoveder ikke kommer til at fryse. 

Indendørs vintertøj 

Når temperaturen daler, bør man også tage et kig på barnets indendørsgarderobe. Her er strik og uldtøj oplagt, da det holder på varmen og vil give et ekstra godt isoleringslag under overtøjet. Uld er virkelig det perfekte vintermateriale, og du kan stort set få alt børnetøj i uld. Til de mindre børn er en heldragt også god, da det kun kræver et stykke tøj, at dække hele barnets krop. Til børn i vuggestuer og dagplejer vil dit barn blive glad for et par gode futter, da gulvet kan være koldt. De findes i mange modeller og vil være en kæmpe hjælp til at holde de små fødder lune.