Invitér familien på middag

Nogle gange er de bedste gaver, vi giver til vores elskede ikke dem, du kan lægger under træet, men dem, der kræver timevis af arbejde fra din side. Det er et varmt og hjemmelavet måltid mad.

 

Det kan du ikke pakke ind, men det kræver, at du sætter dig godt ind i forskellige teknikker, køkkener og basale smagskombinationer. Har du udstyret i orden? Hvis ikke skal du i hvert fald ud og købe dig en god kniv, så du kan servere knivskarpe retter.

 

Tilbage er der bare at trække i dine kokkebukser og lave en treretters menu.

 

Forretten

Forretten skal være som aftenens forspil. Den skal pirre dine gæster, og give dem et billede af, hvilke færdigheder du besidder som kok. Forretten må for alt i verden ikke gøre dine gæster mætte, den skal bare vække deres appetit nok til, at de vil have mere.

 

En forret er typisk en let ret som suppe, men kan også være kolde retter, der kan klares med en kniv.

 

Hovedretten

Hovedretten er dit magnum opus. Her skal du bringe alle dine teknikker i spil som kok. Der må gerne være sauce og kød, så du kan vise, hvor meget smag du kan få ind i dem i en mundfuld.

 

Vælger du at gå med en kold hovedret, kan retten stadig indeholde ingredienser, du har lavet gennem varmebehandling. Det er ingen kunst at kaste iceberg og tomat ned i en skål, men en chevre chaud salat, er noget der kræver en erfaren kok.

 

Dessert

Når du når til desserten, skal dine gæster gerne være mætte, uden at være stopmætte. Desserten er det, der sender dem tilbage i stolen med en fornemmelse af tilfredshed. Her skal du også vise, at din dessert er så god, at de ikke kan sige nej.